Amsterdam,
23
July
2015
|
10:16
Europe/Amsterdam

Total België en 2theloo sluiten partnership

24 nieuwe locaties langs Belgische snelwegen voor eind 2015

Total België heeft na een succesvolle pilot een overeenkomst gesloten met de internationale toiletwinkelketen 2theloo. In de afgelopen weken zijn 18 Total stations voorzien van luxe 2theloo toiletten.

2theloo en Total
Na een succesvolle pilot besliste Total om een partnership met 2theloo af te sluiten. De samenwerking zorgt voor de verdere uitbreiding van het aantal 2theloo’s op benzinestations in België.

Total streeft naar een steeds hoger niveau van de tevredenheid van haar klanten. De toiletruimte is een van de aspecten die zeer bepalend is om deze tevredenheid te verhogen. Total zocht dan ook een nieuw toiletconcept dat zowel vernieuwend als vooruitstrevend is. 2theloo beantwoordde met haar concept aan de verwachtingen van Total's klanten en werd dus geselecteerd als partner voor de toiletruimtes van de Total snelwegstations
Marc Seminck, Director Retail Total Belgium
Het partnership met Total versterkt onze positie in België en bevestigt dat de pilot succesvol is afgerond. Met deze samenwerking zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van onze missie: to make the absolute most of your toilet break, wherever you are. Wij zijn blij met de samenwerking en zullen er alles aan doen om de toiletervaring voor Total bezoekers sterk te verbeteren.
Almar Holtz, CEO 2theloo

Onderzoek Total
De pilot vond plaats tussen eind november 2014 en mei 2015 op 4 locaties: in Jabbeke en Spy in beide richtingen. In totaal werden 800 bezoekers gevraagd naar hun ervaring. Meer dan 85% van de respondenten gaf aan dat een aangename toiletruimte hun algemene beeld van een tankstation positief beïnvloedt. De gemiddelde waardering van de 2theloo toiletten was 8.7 versus 6.7 voor de reguliere toiletten. 2theloo scoorde daarnaast significant hoger op hygiëne, geur, ervaring en beschikbaarheid van toiletten. Dit gaf voor de doorslag om de pilot uit te breiden naar 24 locaties.

Innovation award
De samenwerking met 2theloo heeft Total België een internationale Innovation Award opgeleverd. Deze interne prijs wordt elk trimester toegekend aan het meest innovatieve project binnen de Total groep.

Duurzaam partnership
Duurzame ontwikkeling en milieubewust management zijn belangrijke factoren in het ontwikkelen van nieuwe producten bij Total. De samenwerking met 2theloo past goed in het duurzame beleid. 2theloo werkt intensief samen met partners als SCA, Roca en Diversey om een ‘beter dan thuis’ toiletervaring te bieden die zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Zo vebruikt 2theloo 60% minder water, 53% minder zeep en 79% minder papier.

Over 2theloo
2theloo is een succesvol toiletconcept met altijd schone toiletten, uniek wc-design en een winkel met cadeautjes en toiletgerelateerde artikelen. Meteen na de oprichting in 2011 groeide het bedrijf explosief, met als resultaat bijna 200 toiletwinkels in winkelcentra, toeristenlocaties en benzine- en treinstations in 15 landen. Jaarlijks maken miljoenen mensen dankbaar gebruik van de services van 2theloo. In ruil voor het entreebedrag ontvangt elke bezoeker een voucher die gebruikt kan worden als korting op aankopen in de Total shop. Meer informatie op: www.2theloo.com

Over Total
Total is een wereldwijde en geïntegreerde energieproducent, één van de eerste internationale olie- en gasmaatschappijen en de tweede grootste exploitant van zonne-energie. Zijn 100.000 medewerkers dragen bij aan de missie van de Groep: zich engageren voor een betere energie die veiliger, properder, efficiënter, innovatiever en toegankelijker is voor iedereen. Actief in meer dan 130 landen, stelt Total alles in het werk opdat zijn acties consequent een economische, sociale en ecologische meerwaarde hebben.

In België beschikt de Groep al over een ruime ervaring en is zij met meer dan 4.500 medewerkers voornamelijk actief op het vlak van raffinaderij, chemie en marketing & services.

Als marktleider staat Total Belgium bekend om zijn vernieuwende producten en diensten. Met zijn energieoplossingen helpt Total om het energieverbruik van zijn klanten steeds meer terug te dringen. Enkele voorbeelden: het assortiment Excellium brandstoffen of de Fuel Economy smeermiddelen. Het gevarieerde productaanbod bestaat uit stookolie en houtpellets voor verwarming, lpg, gas, brandstof voor vliegtuigen, asfalt, smeermiddelen ... Naast de 516 tankstations (waarvan 26 op de autosnelwegen) bestaat het netwerk uit 8 centra en regionale opslagplaatsen én 120 verdelers over het hele land. Meer informatie: www.be.total.com